Sportlovs aktiviteter v. 8

5 kamp på måndagen i gymnastiksalen. Varje station pågår under 2 minuter. Vuxna ansvarar för stationerna och eleverna kommer avdelningsvis till gy-salen där de blir indelade i 5 lag.

Station 1. Prickskjutning med ärtpåsar på koner, uppställda på bommen. Pricka med ärtpåsar och när alla är nerskjutna sätter lagen upp konerna och de kan kasta ner dem igen.

Station 2. Rodel, en sitter på rullbrädan och lagkompisar ska flytta brädan mellan två koner så många gånger de hinner under de två minuterna.

Station 3. Slalom med ärtpåse mellan knäna/låret. Avslutas med att de ska kasta ärtpåsen i en uppochnervänd pallplint för att få poäng.

Station 4. Basketstraffar med en mjukboll.

Station 5. Konflip.

Tisdag
Vasaloppet, alla deltagare springer runt fotbollsplanen på asfalten. Vätskestation vid kompisgungan. De kan dricka varm blåbärssoppa eller vatten. Varje gång de passerar starten får de en prick på handen och vid minst 5 prickar får de rulltårta.

(det kokades 9 liter blåbärssoppa till ungefär 60 elever, ca 15 st. från varje avdelning). 10 st. rulltårtor, som skärs i 10 bitar.

Torsdag
Vi wokar, svårt att beräkna hur mycket som behövs i form av ved och briketter. Men Henrik börjar plocka ut saker vid 9.30 och sedan läggs tre påsar med briketter ut. Lite ved på det och sedan börjar det eldas.

Väldigt blött omkring eldplatsen så det läggs ut kartong omkring för att det inte ska bli så kladdigt.

Idag blir det en nyhet, efter de har ätit tvättar vi av hällen och värmer på äppelbitar som steks i smör. Socker hälls på av Eddy och när äpplena har mjukats till läggs solrosfrö och slutligen havregryn på. Någon föreslog att mjöl skulle kunna läggas på för att binda det hela. En skvätt sirap hittas och hälls på. Slutligen får de som vill en skvätt vaniljsås till.

Beräknat på ca 50 barn, två påsar äpplen, 6 vaniljförpackningar.

Fredag
Det blir ”hela Paraden bakar”. Nicole och Sigrid arbetar tillsammans mot pojkarna; Sahand, Frode och Julian. Idag får de en glassbit och tillbehör av ett äpple, cocktailfrukter och strössel, choklad- kolasås. De ska skapa en så ”snygg” och enhetlig glasskreation de kan.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.